Woodgreen

With cedar plank vaulted ceilings, large open rooms and windows opening onto the surrounding forest, this home did not need to be restructured. It was however ready to shed it’s 1970’s style.

The space was immediately transformed when the red cedar plank was painted a carefully chosen grey to compliment the freshly sanded, custom stained grey oak flooring. The colour theme continued into the kitchen where a rich, deeper grey and crisp white was chosen for the sleek, flat-panelled acrylic cabinetry.

The focal point of living room – and also seen from the entrance hall – was a large stone fireplace. Using the existing gas insert, the surround was redesigned and transformed into a contemporary piece using a large format porcelain tile with vivid movement that added texture and presence.

With cedar plank vaulted ceilings, large open rooms and windows opening onto the surrounding forest, this home did not need to be restructured. It was however ready to shed it’s 1970’s style.

The space was immediately transformed when the red cedar plank was painted a carefully chosen grey to compliment the freshly sanded, custom stained grey oak flooring. The colour theme continued into the kitchen where a rich, deeper grey and crisp white was chosen for the sleek, flat-panelled acrylic cabinetry.

The focal point of living room – and also seen from the entrance hall – was a large stone fireplace. Using the existing gas insert, the surround was redesigned and transformed into a contemporary piece using a large format porcelain tile with vivid movement that added texture and presence.

Removing a counter with bar seating that separated the kitchen from the family room, further opened the space, improving the flow and allowing for an over-sized island – perfect for entertaining. Texture was added with the brick format counter to ceiling backsplash tile and warmth brought to the space by placing a full counter length American walnut raised bar on the island. The raised bar was hand crafted by the celebrated North Vancouver Artist, Brent Comber, and specially commissioned for this project.

Bathrooms were redesigned and updated with new tile, plumbing fixtures and lighting and the stairs and landing that open onto the entrance hall became a true feature with new contemporary glass and stainless railings.

Removing a counter with bar seating that separated the kitchen from the family room, further opened the space, improving the flow and allowing for an over-sized island – perfect for entertaining. Texture was added with the brick format counter to ceiling backsplash tile and warmth brought to the space by placing a full counter length American walnut raised bar on the island. The raised bar was hand crafted by the celebrated North Vancouver Artist, Brent Comber, and specially commissioned for this project.

Bathrooms were redesigned and updated with new tile, plumbing fixtures and lighting and the stairs and landing that open onto the entrance hall became a true feature with new contemporary glass and stainless railings.